Kamu Denetçiliği Kurumu Memur Alacak

Kamu Denetçiliği Kurumu Memur Alacak 2013


Türkiye İş Kurumu İŞKUR Kamu İş İlanları Kamuda Memur Personel Alım İlanları. Kamu Denetçiliği Kurumu 50 Uzman Yardımcısı Personel Alımı Yapıyor.

21 Eylül 2013 Tarihinde Başlayacak Ön Başvurular 31 Ekim 2013 Tarihinde Sona Erecek.

Yazılı Ve Sözlü Sınav Esası: Giriş Sınavı Önce Klasik Usulde Yazılı, Sonra Da Sözlü Olarak Yapılır. Yazılı Sınavda Başarılı Olamayanlar Sözlü Sınava Giremezler.

Sınavın Yeri Tarihi:
Giriş Sınavının Yazılı Bölümü 12 Ocak 2014 (Pazar Günü) Tarihinde Ankara'da Tek Oturum Halinde Yapılacaktır.

Giriş Sınavının Yazılı Bölümüne Katılmaya Hak Kazanan Adaylar İle Yazılı Sınavın Yapılacağı Adres Ve Sınav Saatleri; Kamu Denetçiliği Kurumu (www.kamudenetciligi.gov.tr, www.ombudsman.gov.tr ve www.osym.gov.tr) İnternet Sayfalarından Öğrenilebilecektir.
Yazılı Sınavda Başarılı Olan Adaylar Sözlü Sınava Tabi Tutulacak Olup, Sözlü Sınav Tarihi, Yeri Ve Saati (www.kamudenetciligi.gov.tr ve www.ombudsman.gov.tr) İnternet Sayfalarında Ayrıca İlan Edilecektir.

Başvuru Koşulları:
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 İnci Maddesinde Yazılı Nitelikleri Haiz Olmak.
Giriş Sınavının Yapıldığı Yılın Ocak Ayının İlk Günü İtibariyle 35 Yaşını Aşmamış (01/01/1979 Tarihinden Sonra Doğanlar) Olmak.
En Az Dört Yıllık Lisans Eğitimi Veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültelerinden Ya Da Bunlara Denkliği Yetkili Makamlarca Kabul Edilen Yurt İçi Ve Yurt Dışındaki Öğretim Kurumlarından Birini Bitirmiş Olmak.
Başvuruyu, Kamu Denetçiliği Kurumunca Yayımlanan Giriş Sınavı Duyurusunda Belirtilen Şartlara Uygun Olarak Süresi İçerisinde Yapmış Olmak.
2012 Ve 2013 Tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSSP11), (KPSSP21), (KPSSP30), (KPSSP62), (KPSSP74), (KPSSP100), (KPSSP103), (KPSSP109) Puan Türlerinin Herhangi Birinden 80 Ve Üzeri Puan Almak Kaydıyla, Başvuruda Bulunanlardan En Yüksek Puan Sıralamasına Göre İlk 1000 Aday Arasında Bulunmak. Eşit Puan Almış Olmaları Nedeniyle Son Sıradaki Aday Sayısının Birden Fazla Olması Halinde, Bu Adayların Tümü Sınava Çağrılacaktır.
Sağlık Durumu Türkiye'nin Her Yerinde Görev Ve Yolculuk Yapmaya Elverişli Olmak.

Adaylar Ön Başvurularını ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet Adresinden T.C. Kimlik Numarası Ve Aday Şifreleri İle Bireysel Olarak Elektronik Ortamda Yapacaklardır. Ön Başvuru Yapacak Adaylardan Hizmet Ücreti Olarak 5,00 TL Başvuru Ücreti Tahsil Edilecektir. Sınava Başvuracak Adayların 2012 Veya 2013 KPSS Puanları ÖSYM Tarafından Ön Başvuru Esnasında Kontrol Edilecektir. Ön Başvuru Esnasında Yukarıda Belirtilen Puan Şartını Taşımayan Adayların Başvuruları Sistem Tarafından Kabul Edilmeyecektir.

Belirtilen KPSS Puan Türlerinden, Atama Yapılacak Kadronun 20 Katı Kadar (1000) Aday En Yüksek Puandan Aşağı Doğru Sıralanarak Sıralamadaki En Son (1000) İnci Adayla Aynı Puandaki Adaylar Da Yazılı Sınava Girecekler Listesine Dahil Edilerek (www.kamudenetciligi.gov.tr, www.ombudsman.gov.tr ve www.osym.gov.tr) Adreslerinde İlan Edilecektir.

Kesin Başvurular Elektronik Ortamda ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet Adresinden 18-27 Kasım 2013 Tarihleri Arasında Yapılacaktır.
Yazılı Sınava Girmeye Hak Kazanan Adaylar 140,00 TL Sınav Ücreti Yatıracaklardır.

Ön Başvuru Ve Yazılı Sınav Başvuru Ücretleri, ÖSYM’ye Ait Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının Tüm Şubeleri Ve İnternet Bankacılığı Aracılığıyla Ve PTT İş Yerlerinden Yatırılacaktır. Sınav Ücretleri ÖSYM’nin İnternet Sayfasında Bulunan “Ödemeler” Alanından Kredi / Banka Kartı İle De Yatırılabilecektir.

Sınav Ücretini Yatıran Adaylar Başvurularını, Başvuru Tarihlerinde ÖSYM Başvuru Merkezleri (ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri) Aracılığıyla veya ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet Adresinden T.C. Kimlik Numarası Ve Aday Şifreleri İle Bireysel Olarak Elektronik Ortamda Yapacaklardır. Adaylar Sınava Başvurularını Yapmadan Önce Sınav Ücretini Yatırmış Olmalıdır.

Adayların Başvuruda Belirttikleri Bilgilerdeki Eksiklik Veya Yanlışlıklar Yüzünden Doğacak Sonuçlardan Kendileri Sorumlu Olacaktır. - Adayların, Sınav Başvuru Şartlarını Dikkatlice İnceleyip, Tüm Şartları Taşımaları Halinde Sınav Ücretini Yatırmaları Kendi Yararlarınadır.

Sınav Ücretini Ödedikleri Halde Sınav Başvurusunu Yapmayan, Başvuru Şartlarını Taşımayan, Başvurusu Geçersiz Sayılan, Sınava Girmeyen Veya Giremeyen, Sınava Alınmayan Veya Sınavdan Çıkarılan, Sınavda Başarı Sağlayamayan Veya Sınavı Geçersiz Sayılan Ya Da Ücret Gerektirmeyen Bir İşlem İçin Ücret Yatıran Veya Aynı İşlem İçin Birden Fazla Ödeme Yapan Adayların Ödedikleri Ücretler Geri Verilmeyecektir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) İlk Kez Dâhil Olan Adaylara Başvuru İşlemi İçin Ücretsiz Olarak Şifre Verilmektedir. Şifresini Unutan Adayların Şifrelerini Yeniden Edinebilmeleri İle İlgili Ayrıntılı Bilgi ÖSYM’nin İnternet Sayfasında Bulunmaktadır.

Sınav Ücretini Yatıran Ve Başvurusunu Tamamlayan Her Aday İçin ÖSYM Tarafından, Adayların Hangi Bina Ve Salonda Sınava Gireceklerini, Sınav Tarihini Ve Saatini Gösteren Sınava Giriş Belgesi Hazırlanacaktır. Adaylar Bu Belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet Adresinden T.C. Kimlik Numarası Ve Aday Şifresi İle Edineceklerdir. Adaylar Sınava, İnternetten Edinecekleri Sınava Giriş Belgesi Ve Nüfus Cüzdanı Veya Süresi Geçerli Pasaport İle Kabul Edilecektir. Nüfus Cüzdanı Veya Pasaport Dışında, Zorunlu Askerlik Görevini İfa Eden Er/Erbaşlar İçin Askerî Kimlik Belgesi Kabul Edilecektir.

Bunların Dışındaki, Sürücü Belgesi, Meslek Kimlik Kartları Vb. Diğer Tüm Belgeler Sınava Giriş İçin Geçerli Belge Sayılmayacaktır. Üzerinde Soğuk Damga, Güncel Bir Fotoğraf Veya T.C. Kimlik Numarası Bulunmayan Nüfus Cüzdanları İle Geçerlilik Süresi Bitmiş Pasaportlar Kabul Edilmeyecektir. Adayın Bu Belgeleri İbraz Edemediği Hâlde Sınav Merkezi Koordinatörlerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, Bina Veya Salon Görevlilerinin Kararıyla Herhangi Bir Salonda Sınava Alınmış Olsa Bile, Bu Adayın Sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca Geçersiz Sayılacaktır.

Sınav İçin İki Adet Kurşunkalem, Silgi, Kalemtıraş, Peçete Ve Şeker Her Bir Aday İçin ÖSYM Tarafından Temin Edilecektir. Tüm Adaylar, 26 Eylül 2012 Tarihli Ve 28423 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Adayların Ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik İle ÖSYM’nin İnternet Sitesinde Yayınlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne Uymak Zorundadır.

Sınav Binaları/Salonları ÖSYM Tarafından Kurulacak Güvenlik Kameraları İle İzlenebilecektir. Kamera Kayıtları Gerektiğinde Kanıt Olarak Kullanılacaktır.
Yazılı Sınavı Kazanan Adaylar Aşağıda Belirtilen Evrakları Kurum Tarafından Bildirilecek Tarihe Kadar Kuruma Elden Veya Posta Yoluyla İleteceklerdir. Postadaki Gecikmeler Dikkate Alınmayacaktır. Bu Belgeler, Aslı İbraz Edilmek Kaydıyla Kurumca da Onaylanabilir.
Kurumun Resmi İnternet Sitesinden Temin Edecekleri Başvuru Formu,
Yüksek Öğrenim Mezuniyet Belgesinin Aslı Veya Onaylı Örneği; Eğitimini Yurt Dışında Tamamlamış Olanların İse Diploma Denklik Belgesinin Aslı Veya Onaylı Örneği.
Üç Adet Vesikalık Fotoğraf.
KPSS Sonuç Belgesinin Aslı Veya Bilgisayar Çıktısı.
Adayın Kendi El Yazısı İle Yazılmış Özgeçmiş.

Sınav Konuları:
Genel Yetenek – Genel Kültür (% 20)
Maliye: Kamu Maliyesi, Bütçe Ve Bütçe Politikası, Türk Bütçe Sistemi, Vergi Hukuku Ve Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları Ve Maliye Politikası (% 10)
İktisat: Mikro Ve Makro İktisat, İktisat Politikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası Ekonomik İlişkiler Ve Kuruluşlar (% 10)
Hukuk: Kurumun Görev Alanı İle İlgili Hukuk: Anayasa Hukuku Ve Anayasa Yargısı, İdare Hukuku Ve İdari Yargı, İnsan Hakları Hukuku (% 30)
Diğer Hukuk: Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Medeni Hukuk (Başlangıç Hükümleri İle Kişiler Hukuku), Borçlar Hukuku (Genel Hükümler) (% 10)
Kamu Yönetimi: Yönetim Bilimi Ve Türk Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Personel Yönetimi, Mahalli İdareler Ve Türk Siyaset Tarihi (% 20)

Sınav Değerlendirmesi:
Giriş Sınavı Notları, Yazılı Ve Sözlü Sınav Notlarından Meydana Gelir. Tam Not Yazılı Sınav İle Sözlü Sınav İçin Ayrı Ayrı Olmak Üzere 100'dür.
Giriş Sınavında Başarılı Olmak İçin:
A) Yazılı Sınav Konularından Yapılan Yazılı Sınavdan Başarılı Sayılmak İçin Alınan Notun 70'ten Aşağı Olmaması Gerekir.
B) Yazılı Sınav Sonucunda Başarılı Olan Adaylardan, En Yüksek Puan Alan Adaydan Başlamak Üzere, Atama Yapılacak Kadro Sayısının Dört Katına Kadar Aday Sözlü Sınava Çağrılır. Son Sıradaki Adayla Eşit Puan Alan Adaylar Da Sözlü Sınava Çağrılır. Yazılı Sınavdan 70 Ve Üzerinde Puan Almış Olmak, Sözlü Sınava Çağrılmayan Adaylar İçin Müktesep Hak Teşkil Etmez.
C) Sözlü Sınavda Başarılı Olmak İçin Sözlü Sınav Puanının 70'den Az Olmaması Gerekir.
Giriş Sınavı Puanı, Sözlü Sınavda Başarılı Olan Adayların Sözlü Sınav Puanı İle Yazılı Sınav Puanının Aritmetik Ortalaması Alınarak Hesaplanır.
Adayların Başarı Derecesi Tespit Edilirken, Giriş Sınavı Puanının Eşit Olması Halinde, Yazılı Sınav Puanı Yüksek Olan Adaya; Yazılı Sınav Puanının Da Eşit Olması Halinde KPSS Puanı Yüksek Olan Adaya Öncelik Tanınır.
Giriş Sınavından 70 Ve Üzerinde Puan Almış Olmak, Atama Yapılacak Kadro Sayısının Dışında Kalan Adaylar İçin Müktesep Hak Teşkil Etmez.

Sınav Sonuçlarını Duyurulması Sınavı  İtiraz:
Yazılı Sınav Sonuçları (www.kamudenetciligi.gov.tr, www.ombudsman.gov.tr ve www.osym.gov.tr) İnternet Sitelerinden Öğrenilebilecektir.
Sözlü Sınav Sonuçları (www.kamudenetciligi.gov.tr ve www.ombudsman.gov.tr) İnternet Adreslerinde Ve Kurumun Hizmet Binasında İlan Edilecektir. Ayrıca Sınavda Asil Ve Yedek Listeye Giren Adaylara Sonuç, Yazılı Olarak Bildirilecektir.
Yazılı Sınav Sonuçlarına, Duyuruların Yapıldığı Günü Takip Eden Tarihten İtibaren 3 Gün İçerisinde, Sınav Sonucunun Yeniden İncelenmesi Talepleri İse Sonuçların Açıklandığı Tarihten İtibaren 10 Gün İçerisinde Yazılı Olarak ÖSYM’ye Yapılacaktır. ÖSYM Süresi İçerisinde Yapılan Başvuruları İnceleyerek, Sonuçlarını 10 Gün İçerisinde İlgililere Ve Kuruma Bildirecektir.

Diğer Hususlar:
(www.kamudenetciligi.gov.tr ve www.ombudsman.gov.tr) adresinden takip edilebilir.
Gerçeğe Aykırı Beyanda Bulunduğu Tespit Edilenler Hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun İlgili Hükümleri Doğrultusunda İşlem Yapılır.
Gerçeğe Aykırı Beyanda Bulunduğu Tespit Edilenler, Giriş Sınavında Başarılı Olsalar Bile, Sınavları Geçersiz Sayılarak Atamaları Yapılmaz. Aradan Geçen Süreye Bakılmaksızın Bu Sınavdan Elde Edilen Tüm Haklar Kaybedilir. Atamaları Yapılmış Olsa Dahi Bu Atamalar İptal Edilir.

İletişim Bilgiler:
Telefon: 0 312 465 22 00 / 1266
E-Posta: insankaynaklari@ombudsman.gov.tr